Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /var/www/jonasen.eu/enomvejvaerd.dk/libraries/src/User/UserHelper.php on line 636
En omvej værd - Frankrig - Steder

Deprecated: Cannot use "parent" when current class scope has no parent in /var/www/jonasen.eu/enomvejvaerd.dk/administrator/components/com_fields/helpers/fields.php on line 608

Col du Tourmalet (2.115 meter over havet) er et af Tour de France historiens mest sagnomspundne steder. I 2010 var det 100 år siden passet i Pyrenæerne var på Tour de France ruten første gang.

Den nærmeste lille by er La Mongie, et skisportssted ca. 3 kilometer fra passet.

Fra La Mongie går en tovbane til Pic Du Midi de Bigorre (2872 meter over havet). Her er en vejrstation og observatorie.

Tag tovbanen til toppen. Hvis du vil have en flot, flot bjergoplevelse, kan du gå ned fra Pic Du Midi de Bigorre til Col du Tourmalet og derfra videre til La Mongie. Du passerer bl.a. lommer med sne selv midt på sommeren. Du skal beregne ca. 3 timer til vandreturen ned. Den er det hele værd.

Du kan læse mere om Pic du Midi de Bigorre her

Du kan læse mere om Tour de France her

Du kan læse mere om La Mongie her

 

Collioure i Kataonien (den franske del) ligger 26 kilometer nord for den Fransk/Spanske grænse ved Middelhavet. Collioure var fra midten af det 13 århundrede en væsentlig havn i Kongen af Mallorcas rige, som strakte sig over det meste af Middelhavet. Kirketårnet var tillige fyrtårn. I baggrunden kongeslottet.

Kongen af Mallorca havde flere residenser på den Franske middelhavskyst. I Perpignan en times kørsel (i moderne bil) nord for Collioure var hovedslottet. Slottet i Collioure var en slags sommerresidens.

 

Der er lidt svært at forestille sig, at Collioure's lille havn har været en hovedhavn i et stort rige, men verden var jo noget mindre i middelalderen.

Du kan læse mere om Collioure her

 

Lourdes (Hautes-Pyrénées  / Midi-Pyrénées) er som "porten til Pyrenæerne" (la Porte des Pyrénèes), et fint udgangspunkt for udflugter i Pyrenæerne.

Lourdes er en relativt lille by med 16.000 indbyggere. Lourdes ligger ved foden af Pyrenæerne og er en af de største valfartssteder i Europa med omkring 5 millioner pilgrimme fra 130 lande hvert år. Byen har mere end 410 hoteller og 16.500 værelser.

Byen er delt i to dele: den øvre by med den gamle borg "Chateaux Fort", med slottet og beboelser og den nedre by Massabielle med grotteområdet, hoteller og og de talrige souvenierforretninger.

I 1858 mente 14-årige Bernadette Soubirous at have set Jomfru Maria ved en grotte nær Lourdes. I løbet af ganske få år udviklede byen og grotten sig til et centralt pilgrimssted.

Uanset hvad man måtte mene om religion, er byen absolut et besøg værd, om ikke andet så for at se og opleve det håb, der får rigtig mange mennesker til at rejse til Lourdes for at drikke og/eller bade i helligt vand fra grotten.

Lourdes - Chateaux Fort

Lourdes - De to kirker over grotten og nederst i billedet lidt af overdækningen til den underjordiske basilika.

Lourdes - de to centrale kirker over grotten

Du kan læse mere her (Dansk side for pilgrimme) og her (Byens officielle side)

Perpignan (catalansk : Perpinyà) er en kommune og by i det sydligste Frankrig i departementet Pyrénées-Orientales, Languedoc-Roussillon.

I perioden 1276 til 1344 var Perpignan hovedstad i Kongeriget Mallorca. Kongens slot på billedet ligger i et imponerende citadel (dansk: Kastel) oppe over byen.

Du kan læse mere om Perpignan her

Lidt syd for Perpignan ligger Colllioure, som du kan læse om her