Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /var/www/jonasen.eu/enomvejvaerd.dk/libraries/src/User/UserHelper.php on line 636
En omvej værd - Portugal

Deprecated: Cannot use "parent" when current class scope has no parent in /var/www/jonasen.eu/enomvejvaerd.dk/administrator/components/com_fields/helpers/fields.php on line 608

Bom Jesus ligger ca. 5 km nordøst for Braga i Portugal. Helligdommen er bygget ind i siden af en bjergside 400 meter over havet. Du kan komme op til helligdommen med en elevador (en smart vanddrevet jernbanevogn) eller ved at vandre først af en skovsti og efterfølgende af zig-zag trappen, som er den egenlige pilgrimsrute.

Helligdommen Bom Jesus blev tegnet af Carlos Amarante. Arbejdet begyndte i 1784. Udover at være den mest fotograferede kirke i Portugal findes der haver og grottos, hvor du kan meditere i fred og ro.

Til Bom Jesus med Elevador

Santuario do Bom Jesus do Monte serviceres af en gammel, vand modvægtstovbane, der tager dig næsten 300 meter op ad bakken til pilgrimsstedet i Bom Jesus. Den er bygget i 1882. Elevadoren bevæger sig ved at lægge vand ind i vognen på toppen af bakken, når den på toppen er fyldt med vand, synker den mod bunden, hvor den trækker den tomme vogn op.

Bom Jesus - Ad trappen

Trappen blev påbegyndt i 1722. Trappen er en hyldest til de fem sanser og de tre dyder (Tro, håb og Kærlighed) ved at bevæge sig forbi en række tematiserede statuer og springvand. Hvert plateau har et springvand.

Mellem plateauerne finder du en række små pavilloner med scener fra Jesus lidelse fra dom til Golgatha.

Ved foden af trappen er en sektion af mønstret fortov med bænke. Her en fin udsigt over Braga sletten på en klar dag.

I den hellige uge (ugen før påske sluttede påskesøndag) bliver den barokke trappe besteget af skriftebørn på deres hænder og knæ.