Jernbane

"Næst efter kønsdriften er jernbanedriften den, der sætter flest lidenskaber i bevægelse." J.K.Lauridsen (1858-1905)

Danmarks Jernbanemuseum i Odense er det officielle DSB Jernbanemuseum; og Danmarks største jernbanemuseum.

MY Veterantog er en selvstændig baneforening under Dansk Jernbaneklub, som driver og vedligehodler et rigtigt intercity tog fra 1970'erne og 1980'erne.

Den 5. største samling af sporvejsmateriel er absolut en omvej værd!

Setesdalsbanen er en smalsporet (1 067 mm) museumsjernbane som går på den 8 kilometer lange, vilde og naturskønne strækning mellem Grovane og Røyknes stationer i Vennesla kommune, Vest-Agder fylke.

Anten - Gräfsnäs Järnväg - Veteranjernbane 30 km sydvest for Vårgårda i Västra Götaland, Sverige er en fantastisk velholdt veteranjernbane med dampkørsel og aktiviteter på stationerne i Anten og Gräfsnäs.

 

BW Gelsenkirchen Bismark var det sidste sted med planmæssig damp i Vesttyskland.

DB Museum Nürnberg

DB Museum Nürnberg er med sin omfattende udstilling af tysk jernbane og modeljernbane absolut en stor omvej værd, når du alligevel er på vej gennem Tyskland.

Rigtig mange ældre stationer udenfor de helt store byer er små perler. Herover f.eks. stationen i Darque i det nordlige Portugal. Bemærk de mange kakler som udsmykning samt ikke mindst haven i forgrunden. På den hvide mur sidder en "præmie-kakkel". Før i tiden blev de flotteste stationshaver kåret hvert år, og stationerne har stadig de gamle kakler siddende.